193 Frida Kahlo

In de ochtend les gegeven aan de Irma Hulscher Academie; we sloten de lessenserie van 4 lessen af met het onderwerp licht en donker.

Ze hebben goed gewerkt en zijn sterk vooruitgegaan in hun vermogen tot goed waarnemen. Wat bij de praktijk van de PMU van groot belang is.

Daarna mijn eerste 6 dozen met ” spullen waar ik niet echt van hou‘ naar de Kringloper in Naarden gebracht. Het is een begin.

En gelijk – ja dat wel – een paar mooie sieraden gekocht.

Toen even rust en daarna naar Elst; een vreselijk aardige jongen bood op Marktplaats gratis een prachtige kast aan.

Het ‘gratis’ is meegenomen; ik vind vooral de vorm prachtig. Sterk en stevig hout.

Ga deze kast ( met behulp van een klussen-jongen/man) schilderen en in de woonkamer zetten. Kan ik ook al mijn keuken en tafel-dek-spullen goed kwijt.

Op zoek naar een koffer in augustus, werd ik immers door een wesp gestoken.

In verband met de renovatie gaan ze ook het hele dak vernieuwen en vanmiddag kwam er iemand om het wespennest, dat inderdaad op zolder blijkt te zijn, te vernietigen.

Ik had het niet over mijn hart kunnen verkrijgen. Op internet vond ik dat de wespen in de winter als het even vriest vanzelf doodgaan. Daar wachtte ik maar op.

Maar nu met het vernieuwen van het dak, kan het natuurlijk niet; een wespennest.

En kwam er de wespenverdelger, die heel, heel veel van wespen af weet. Hij kon precies zeggen wanneer het nest zich op mijn zolder heeft genesteld; april.

Binnen 20 minuten zouden ze allemaal dood zijn. ‘Je hoort ze al zoemen‘ zei de verdelger. Nu, ik deed niet mijn best dit te horen. Liever niet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *