217 Zelfportret met rode doek ( slot)

Het is een beetje onrustig zo met de koffers gepakt in de huiskamer. Begin maar eerst met het zelfportret en daarna heb ik nog een heel lijstje to-do

Ik ga dit keer alleen op vakantie. Ik ging wel vaker alleen, maar dan was het altijd een combinatie van werk-vakantie.

Ook in deze periode had ik werk gepland; het schrijven van mijn tekenboek over de rechterhersenhelft.

Zo ging ik van een huisje aan de Ijssel plots naar Rome. En als je dan daar bent, kun je niet alleen maar werken! Zo werd mijn ‘werk’- vakantie plots een echte vakantie.

Ondertussen kwam ik weer een mooie video tegen op Youtube van TheWittyGrittyPaperCo tegen over aquarel en portret.

Deel 1 en deel 2

The painting cannot save the sketch.

In dit portret is er veel rood; de rode, doorzichtige hoofddoek en het vestje dat ook rood is. Wat natuurlijk heel interessant is; in de huid zie je alle rode reflecties terug.

De stand van het hoofd is bedoeld als een lichte 3/4 aanzicht. Moeilijk om te schilderen; in ieder geval zoals ik nu zit. Ik kan niet in de spiegel kijken terwijl ik schilder en moet dus alles onthouden.

Ben van radio station gewisseld. Radio 4 werd steeds oninteressant. Misschien omdat het daar ook zomertijd is. Nu heb ik de concertzender aanstaan. ( Op aanraden van mijn compositie-leraar.)

Zou het bijna nog vergeten; een stencil uit het nieuwe boek; informatie over de mond.

In de video beveelt de maakster aan ‘om de lijnen bij een aquarel heel licht te maken ( bijna onzichtbaar uitgummen.) Ik vind de lijnen erin juist leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *