219 Zelfportret 4 (slot)

In het boek dat ik besteld heb How To Draw What You See zitten allemaal paperassen en tekeningen van de vorige eigenaar.

( Op zoek naar de link voor dit boek kwam ik deze pagina van WikiHow to do anything … tegen.)

Als ik intik: How to use Watercolor’ krijg ik dit

Er zijn heel veel instructie; ik begin bij het begin.

Always paint watercolor paintings by painting the dark areas first and paint around the light areas. Paint around or mask anything you need to keep white. Getting used to “negative painting” like this will also help you get more accurate outlines to objects than trying to draw the object itself. Try drawing just the shape of the space around the cup exactly and the shape of the space within the handle instead of drawing the cup. You’ll see a big difference in accuracy!

Terug naar mijn boek.

Het handschrift lijkt van een wat ouder iemand. In het boek zitten ook ‘stencils‘ van tekenlessen door L.J.. de Bruyne. Ik zal in de komende blog een aantal ervan publiceren.

Ik begin nooit met het donkerste, maar met het lichte en bouw het dan zo op naar meer donker.

Zal wel eens op onderzoek uitgaan.

Altijd als ik begin, ben ik bang dat ik het niet kan. Met tekenen heb ik dit niet. Het is vanwege de nieuwheid van de aquarel. Maar zoals in bovenstaande les staat; je leert het alleen door heel veel te doen.

And so what? Het doet er ook niet toe. Het is een proces; schilderen en schilderen en het resultaat in niet mijn afdeling.

Ik moet een beeld voor ogen houden waar ik heen wil als ik ga schilderen; de eenvoud en krachtige expressie van Horst Janssen. Doe ik dit niet, dan ga ik prutsen; mijn best doen en dergelijke.

Omdat er heel veel donkere partijen zijn in dit portret, vindt ik het niet makkelijk. Gewoon doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *