345 Hillary Clinton

Wilde voor vandaag eerst fotograaf Mario Testino nemen, maar zag de foto die hij van Hillary Clinton heeft genomen. Ja, jonger dan wij haar nu kennen, maar hoe mooi dit en profiel.

Mijn leermeesters op dit moment zijn Siegfried Woldhek en Horst Janssen. ( Overigens heet mijn schildervriend van wie ik ook heel veel leer Ton Janssen, maar hij is zo’n bescheiden man, dat je nergens op internet zijn werk kunt vinden.)

Het leuke van dit project is, dat het ruimte biedt om te experimenteren. Bij Siegfried zie ik hoe hij een ondergrond een kleur heeft gegeven. Mooi idee wat ik gelijk ga toepassen bij dit portret van Hillary. Vorige week een blokje Di0xazine Violet gekocht wat ik hiervoor ga gebruiken.

Van huis uit ben ik nogal puristisch; ik meng het liefst de kleuren zelf uit de drie primaire kleuren.

Geleerd bij Ruud Krijnen; een meesterschilder wat betreft het schilderen van oude meesters. Door de primaire kleuren blauw( ultramarijn) rood ( magenta) en geel ( oker of cadmium geel) te gebruiken, blijven de kleuren helder. Nu weet ik niet precies wat er in mijn waterverfdoosje zit, maar na een aantal keren heb ik al een duidelijke voorkeur voor een bepaalde rode, een blauw en geel.

Ik zit ontzettend te worstelen met dit portret,  Het gaat van geen kant; krijg er geen echt grip op. Soms gaat iets in één keer goed en een andere keer -zoals nu –  komt het maar niet van de grond.

Hoort er ook bij!