90 Arja, model

Vandaag weer voor het eerst naar de modeltekengroep in Laren. Het model Marha kon mij niet zo inspireren. Behalve op het allerlaatst; toen er standen van 1 minuut waren. De kans is groot, dat ze danseres is en juist die hele korte standen met veel beweging leuk vindt.

Daarna naar een concert van de Winterreise van Schubert. Schubert werd maar 31 jaar oud. De bariton die was aangekondigd, had afgezegd en nu kwam er een vervanger.. Lag het daaraan? Hoe dan ook, hij kon mij niet boeien. Hij leek te veel in ‘zijn hoofd’ te zitten. De dramatiek van de liederen poogde hij met grimassen in zijn gezicht te verbeelden. Het werkte niet. Slechte kunst irriteert. Daarentegen was de pianiste, die hem begeleidde geweldig; virtuoos en levend. Daar heb ik mij toen maar op gericht.

Tot de pauze. Ik heb niet het hele concert uitgezeten.

Kwam gisteren per toeval deze documentaire van Oprah en The Secret tegen. Ik had niet meteen in de gaten, dat het over The Secret ging anders was ik waarschijnlijk niet gaan kijken. Heb het boek ooit eens in huis gehad en ik kon er niet veel mee.

Nu heb ik grote bewondering voor Oprah en nu zij over The Secret begon, werd ik toch geinteresseerd.

Bij Netflix is de film te zien. Ben aan het kijken en heb besloten één onderwerp te kiezen en ‘uit te proberen.

Ik vind de gedachte er aan compleet begrijpelijk en ik denk ook grotendeels waar. Er in in mijn persoonlijke beleving van het leven een ‘radertje’ ( om het zo maar te zeggen) waarvan ik niet weet hoe deze in de filosofie van The Secret past. Ik ga het uit proberen.

Vandaag een tekening van afgelopen woensdag; Arja, een monumentale vrouw. Morgen verder met het portret van Georgina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *