179 Iris Apfel (slot)

Het is al over tienen voordat ik ga beginnen. Eigenlijk te laat.

Na een hele week lesgeven, moet ik even landen.

Deed er een beetje lang over.

We bekijken het werk van 5 dagen werken. Iedereen staat perplex van de resultaten.  Wie leert overschakelen naar de zienswijze van de rechterhersenhelft kan alles tekenen!

 

Peter ( komt uit Noorwegen), ikzelf en Esther

Bij het scannen is de zijn de lippen wat gevlekt; was nog niet helemaal droog blijkbaar. Twijfel of ik het zo zal laten. Indachtig Andy Warhol die het zoiets als ‘Divine errors’ noemde.

Ook de ogen moeten nog iets meer kracht krijgen, maar daarvoor is het nu te laat. Als het ‘mis’ gaat, kan ik er zo nog een uur aan moeten werken. En het is al half twaalf. Misschien morgen nog wat bijwerken.

2 comments

 1. Beste Marianne,
  Peter is weer vertrokken en het is stil in huis.
  Ik heb zojuist je blog gelezen.
  Jammer dat ik het niet eerder heb gelezen.
  Ik vind je tekeningen en schilderijen prachtig, helemaal de stijl waar ik van hou.
  Op schilderles kijk ik ook altijd in het boek van Sam Drukker. Mijn grote voorbeeld is Hans Bayens.
  Peter en ik zijn heel blij met de cursus die we hebben gevolgd. Ik hoop dat ik 100 dagen tekenen kan volbrengen. Ik ga er in ieder geval voor!
  Groet,
  Annemieke

  • Ja dat zal wel Annemiek; het is altijd even wennen als iemand weer weg is. Heb een aantal jaren geleden een masterclass bij Sam Drukker gevolgd; dit is heel bepalend geweest voor mijn ontwikkeling. Kende Hans Bayens niet en dit is een echte ontdekking! Zo op het eerste oog prachtig werk; heel expressief en gevoelig.
   Ben blij met je commentaar op mijn schilder (-teken)werk; dankjewel.
   Omdat je het heel graag wilt ( de Master) ga je het vast volhouden. Als je nu een mooie mantra bedenkt en er dagelijks naar kijkt en/of uitspreekt, gaat het zeker lukken.
   Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *