224 Zelfportret 2 (slot)

De hele dag lesgegeven en dan ben ik echt moe. Hoeveel kan ik nog tekenen? Ook wordt het dadelijk donker en dan heb ik ander licht.

Ga gewoon maar beginnen en zien hoever ik kom

Ben als opfrisser onder de douche gegaan; nu zijn mijn haren nat en alle make-up is weg. Om alles weer ‘in orde‘ te maken; dat is me echt te veel gedoe.

Dan maar zo.

We” ll see.

Ik kan mij niet permitteren te secuur te werken. De vermoeidheid speelt hierin ook mee en dat het steeds donkerder wordt. Ik vind het wel leuk! Het heeft iets onbezonnen; een vorm van vrijheid ( en speelsheid).

Nu nog wat kleur….voordat al het licht weg is.

Omdat ik zo snel moest, was de ecoline waarmee ik in eerste instantie de lijnen heb aangezet nog niet droog. En vlekte her en der ( bijvoorbeeld bij het neusgat).

Ik laat het maar zo.

Ik koos voor ecoline, omdat ik Oost-Indische inkt zo definitief en dus hard vindt. Wat natuurlijk een verrassing is, is dat deze gaat ‘lopen‘ als je er met water in de buurt komt. Ook weer heel interessant.

De inkt zat nog op de scanner en vandaar de vlek links; wat ik wel jammer vindt.

Zo heeft alles zijn prijs; het snelle werken. Leermoment: snel werken is leuk. Tegelijkertijd zorgvuldig blijven (zoals bijvoorbeeld met het scannen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *