246 Suzanne, model

Vandaag in Laren getekend waar Suzanne model stond. Ze is nogal smalletjes ( mager) en in eerste instantie dacht ik: ‘hé, nee. ‘

Maar zodra ik bezig ging, werd het boeiend. Ze nam mooie standen aan ( heeft lang zwart haar, dat ze meestentijds opgestoken had) en doordat ze zo mager is, kun je alle ( en dan ook alle) spieren en botten aan de oppervlakte zien. En plots kreeg het een totaal eigen charme.

Nu heb ik vandaag wat meer tijd om verder te gaan in het boek dat ik van Kees Arntzen heb gekregen. Heel attent van hem. Ik probeer al ruim 3-4 jaar de muziektheorie onder de knie te krijgen, zonder succes.

Bij Coursera heb ik deze lessen 2-3 keer gevolgd en elke keer moest ik stoppen, omdat ik het niet meer kon volgen.

Heb wel -tig boeken in huis in de hoop, dat ik het eens zal begrijpen.

Zelfs muziektheorie voor Dummy’s; daar haak ik ook af.

En zie, nu geeft Kees mij een boek wat zo lief geschreven is en zo toegankelijk, dat het niet anders kan, dat dat ik het ga begrijpen.

Ga in eerst instantie het fragment uit het Hooglied verder uitwerken ( componeren) en wil mij dan stapje voor stapje verdiepen in minimal music.

Ik zoek Avro Pärt in Wikipedia op en natuurlijk; hij is gestart op het conservatorium en heeft een hele staat van dienst.

Eerst wil ik mij de moed in de schoenen laten zakken, maar besluit dit niet te doen.
Immers, een conservatoriumopleiding zegt niet alles. Ik zal het op mijn eigen niveau en met eigen mogelijkheden gaan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.