309 Mohammed Ali ( Wereldkampioen boksen)

Liever zou ik nu naar Designated Survivor kijken op Netflix. Maar ja, afspraak is afspraak.

Ik vraag me af welk medium ik zal gaan gebruiken om de tekening af te maken.

Ik denk dat ik ga beginnen met inkt en dan wellicht met lichte wassingen het af ga maken.

Vandaag de derde lesdag gehad. Het is de meest intensieve dag. In de middag zijn we met z’n allen naar het Singer Museum in Laren gegaan. Het gebouw viel wat tegen; eigenlijk alleen maar rechte zalen. Niet zo leuk om te tekenen. De cursisten hebben zich er manmoedig door heen geslagen. Buiten was het een en ander te zien en daar hebben ze het perspectief bij geoefend.

Morgen gaan we naar het portret; dat is altijd een hele belevenis.

Ik ga het met ecoline aanpakken. Het aantrekkelijke daarvan vindt ik, dat de lijnen niet meteen helemaal vast staan. Er is nog wat beweging mogelijk. Gewoon uitproberen.

Makkelijk is het niet met de ecoline. Ook omdat ik nog niet goed weet hoe het werkt en wat het doet. Of, wat ik er mee kan doen. Eigenlijk schilder ik er mee. Twee penselen in mijn hand; een heel dun penseel voor het uitwassen van de ecoline, een schoon penseel om ecoline weg te halen en een kroontjes pen.

De tekening is niet helemaal af, maar ik moet naar bed. Morgen weer een volle lesdag.

Vindt het zo ook wel goed; Het is een jonge Mohammed Ali. Er spreekt heel veel uit de foto. Of, misschien morgen nog wat het ‘haar’ bijwerken. Ik zie wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *