39 Marco (2), model

Ben er niet helemaal met mijn hoofd bij. Druk met zoveel andere zaken: mode, muziek, koken. Ik moet echt in de ochtend beginnen met tekenen om aan de gang te gaan. Vanochtend naar mijn nieuwe tandarts. Ik heb héél veel kronen en nu ik ‘op leeftijd kom‘  wordt het een zaak van zo lang mogelijk alles in stand houden.

Mijn vorige tandarts had nogal moeite met mijn pro-actieve houding; ik ging namelijk zelf op zoek naar oplossingen voor problemen die zich aandienden. Hij was echt boos! Terwijl ik juist een tandarts nodig heb die mee denkt.  De deur ging dicht bij mijn laatste controle. De tandartsassistente gaf mijn gebit een schrobbeurt – wat prima is- maar ze deed het zo hardhandig, dat ik haar vroeg of ze niet wat voorzichtiger moest doen. Immers, zo zei ik, ik heb een al wat ouder gebit.

Waarop zij antwoordde, dat als er een tand of kies afbrak deze dan toch al zwak was.

Hola! Ze begreep niet, dat na een bepaalde leeftijd elk jaar dat je je ‘eigen’ tanden hebt, meegenomen is.

Ik dacht: ‘Ik moet hier weg.’

Mijn nieuwe tandarts lijkt prima. En wat heel, heel leuk is: er hangt boven de tandartsstoel een groot televisie scherm! Waarop je een film of serie kan volgen.

Het helpt! Ongemerkt ga je tijdens de behandeling toch op in het verhaal wat voorgeschoteld wordt.

Dat is pas klantvriendelijk!

Ook heb ik vandaag voor het eerst op Catawiki (veiling) geboden en een prachtige ( antieke) lamp voor in de gang gekocht. (55 €)  Ook dat vindt ik heel leuk. Ben immers nog steeds bezig met mijn huis te restylen. ( Wat overigens heel langzaam gaat).

Zo ben ik druk. Morgen rustig verder met het portret van Keizer.  Daarna bakken en sauzen bereiden; ik heb de beurt een model mee te nemen en dan zorg je altijd voor de versnaperingen. De standaard is goedkope koeken van de supermarkt en ( die vreselijke) eiersalade. Ik ga dus een vegan chocoladetaart maken ( heb ik woensdag al uitgeprobeerd; heerlijk!) en een aubergine- en advocado- en humussaus zelf maken. Plus nog wat extra lekkers.

 

Maar, eerst morgen het portret van Keizer verder uit gaan werken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *