Frida Kahlo 2

Ik mis een beetje de concentratie heb ik het gevoel. Waarschijnlijk doordat alles in mijn huis overhoop ligt en ik zo aan het opruimen ben.

Het is zo. Meer kan ik er niet mee doen. Dat is natuurlijk ook als je een jaar lang elke dag een tekening maakt; er zijn perioden dat het soepel gaat en anderen waar zich van alles voordoet waardoor het minder goed gaat.

It’s all in the game.

Het opruimen is een enorm iets. Je denkt ‘Ik ga opruimen’ en plots word je ermee geconfronteerd dat ‘je huis opruimen‘ een veel diepere lading heeft.

blz. 46

Het is belangrijk dat je je gedroomde lifestyle zo gedetailleerd mogelijk voorstelt en dat je aantekeningen maakt.

Als je dat moeilijk vindt, als je niet kunt visualiseren wat voor soort leven je zou willen leiden, blader dan eens door wat woonbladen en zoek foto’s die je aanspreken.

blz 47

Mag je nu eindelijk beginnen met spullen wegdoen, nu je je een voorstelling hebt gemaakt van je droomlifestyle.

Nee, nog niet.

(…)

De volgende stap is dat je achterhaalt waarom je zo wilt leven. Bekijk je aantekeningen over je gedroomde lifestyle en denk erover na.

Waarom wil je dat?

Vraag je bij elk antwoord weer af ‘waarom?’

Herhaal dit proces drie tot vijf keer bij elke stelling.

Zo brengt Marie Kondo je met haar Opruimen! naar een diep gebied in jezelf; daar waar een woning veel meer is dan het op het eerste gezicht lijkt.

Dit is mijn eerste antwoord:

Ik wil dat als ik thuis komt, dat het huis mij blij maakt. Dat ik blij ben om in de ruimte(n) te zijn waar ik ben. Ik wil kunnen genieten van de schoonheid van een ruimte en mij er ook behaaglijk in voelen. Een warm zacht bad van lieflijkheid, helderheid en harmonische schoonheid.

Bovenal wil ik mij gelukkig voelen met mijn eigen huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *