226 Zelfportret -1

Leuk om weer eens ( in alle rust) een zelfportret te tekenen.

In mijn begin tijd heb ik heel veel zelfportretten getekend.

Dit is eentje uit een serie van velen en getekend zo omstreeks 1995 Eigenlijk best wonderlijk – als ik het nu bekijk; ik had nog nooit getekend en kwam per ongeluk het boek Leer Tekenen van Betty Edwards tegen. Omdat ik een mode-opleiding zou gaan doen, leek het me goed om al vast wat te gaan oefenen met tekenen.

Ik begon het boek door te werken en had het gevoel ’thuis te komen.’ De mode-opleiding heb ik afgezegd en heb mij helemaal op het tekenen geworpen.

Als ik nu -zoveel jaar later – naar de tekening kijk, ben ik verbaasd over hoe goed deze getekend is. Ja, je ziet dat ik nog een beginneling ben, maar hele mooie nuances zitter er al in.

Nog steeds is Horst Janssen mijn inspiratiebron. Natuurlijk; ik kan hem niet zijn. Ik zal er mijn eigen twist aan geven, maar hij intrigeert en inspireert mij wel.

Net zoals vorige zomer geeft Siegfried Woldhek weer een ’tekenles op vakantie’ in de NRC. ( zaterdagkrant)

Hier vind je de tekenles op vakantie uit 2015

Ondanks dat ik de afgelopen tijd veel naar foto’s heb gewerkt, merk ik hoe veel ik geleerd heb de afgelopen tijd: ik kijk ( denk) veel meer in vormen ((kleurvlakken).

Moet zo dadelijk weg. Ik heb heel snel gewerkt, zodat in ieder geval de doek klaar is. Want als ik deze afdoe en later weer aandoe, is het nooit meer hetzelfde.

Het werkt niet echt. Na de bijeenkomst Master Leer Tekenen ( een vervolgprogramma na de workshop Leer Tekenen), krijg ik de doek niet meer goed en het licht is volkomen anders dan vanmiddag. Kan wat kleine aanpassingen maken maar meer niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *